Of je nu groene vingers hebt of niet: heb je een tuin dan wil je ervan genieten. Om meer te genieten van je tuin, kun je je tuin een upgrade geven.

Misschien wil je wel een nieuwe schutting? Of wil je de indeling van je tuin compleet omgooien? Met de onderstaande zeven tips geef je jouw tuin een make-over en kun je er (weer) optimaal van genieten!

Tip 1: maak een tuinontwerp
Vraag je eerst eens af hoe je ideale tuin eruit ziet? Missen er nog dingen in je tuin of staan sommige dingen op de verkeerde plek. Als je bijvoorbeeld een zonaanbidder bent en je loungeset staat heel de dag in de schaduw, heb je ‘m natuurlijk liever ergens anders staan. Om te voorkomen dat je als een kip zonder kop aan de slag gaat, is het verstandig om eerst een tuinontwerp of plattegrond te schetsen. Je kunt dit online doen of de architect in jezelf naar boven halen. Maak alles op schaal en teken de gewenste meubelen en accessoires op de tekening. Nu heb je een beter beeld wat er allemaal mogelijk is in je tuin.

Tip 2: ga voor groen
Eigenlijk kan het nooit groen genoeg in je tuin. Heb je het idee dat er nog wel wat meer planten bij kunnen? Ga er dan voor! Groen geeft ontzettend veel sfeer aan je tuin, dus less is more gaat hier zeker niet op. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om een mooie palm naast je loungeset te plaatsen? Dit geeft super veel sfeer en een echt vakantiegevoel. Heb je te maken met een wat kleiner oppervlak? Ga dan de hoogte in. Er zijn ontzettend veel mooie hangplanten en leuke accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een aantal houten planken plaatsen en hier je hangplanten en accessoires opzetten.

Tip 3: schaf een stijlvolle parasol aan
Met de steeds hoger oplopende temperaturen in Nederland is een parasol eigenlijk noodzakelijk geworden. Je wilt de zon natuurlijk af en toe ontvluchten, dus het is zeker handig om er eentje aan te schaffen. Naast dat het praktisch is, kan de juiste parasol ook nog eens een echte eyecatcher zijn. Ga je voor een staande -of een zwevende parasol? Het is helemaal aan jou! Eén ding is zeker: je tuin knapt er sowieso van op. Tip: wat ook ontzettend veel sfeer geeft, zijn witte schaduwdoeken. Zo creëer je een stukje Ibiza in je eigen tuin.

Tip 4: breng wat kleur in je tuin
Een loungeset is vaak een aardige investering, maar gelukkig gaan ze (meestal) lang mee. Het nadeel hieraan is dat je soms je loungeset wel een beetje ‘zat’ bent. We hebben het natuurlijk niet over het comfort, maar die kussens heb je nu wel gezien toch? Om je loungeset een frisse touch te geven kun je nieuwe kussens aanschaffen. Of als je eigenlijk wel tevreden bent met je kussens, kun je natuurlijk ook kleurrijke sierkussens aanschaffen. Deze kleinere kussens zijn heel sfeervol en er zijn talloze kleuren die jouw tuin een unieke uitstraling geven.