Of je nu wel of niet gezegend bent met groene vingers: je wilt het liefst dat je tuin er het hele jaar door mooi uitziet.

Gelukkig is dat voor iedereen te realiseren, als je het maar op de juiste manier aanpakt. Lees verder voor onze tips!

Een duidelijk doel voor je tuin
Allereerst is het belangrijk om het doel voor je tuin vast te stellen. Dat maakt dat jij je er het best voelt! Misschien vind je het belangrijk dat er veel groen in je tuin te vinden is. Of wellicht hecht je juist veel waarde aan een comfortabele zithoek in je tuin. Maak op basis van jouw wensen een ideale tuininrichting, waar je lang mee vooruit kunt! Let er tevens op hoe de zonuren in je tuin zijn ingedeeld en bedenk ook hier weer: wil je in het zonnigste hoekje van je tuin liever je planten of je zithoek hebben staan? Aan jou de keuze!

Optimaal gemak: laat je tuin onderhouden
Heb je geen zin of tijd om zelf regelmatig in je tuin aan de slag te gaan? Dan is het slim om de hulp van een hovenier in te schakelen! Deze tuinexpert neemt je graag het werk uit handen. Zo heb je wél een mooie tuin om van te genieten, maar hoef je er zelf maar weinig werk in te stoppen. Ideaal! Langens Hoveniers biedt kwalitatief onderhoud van je tuin, waar je jaar in, jaar uit van geniet. In elk seizoen blijft je tuin zo in topconditie: precies waar je naar zoekt.

Planten die weinig onderhoud vragen
Als je af en toe ook zelf aan de slag gaat in je tuin, doe je er goed aan om planten in je tuin te hebben die om weinig onderhoud vragen. Denk aan langbloeiers, die je niet ieder jaar hoeft te vervangen. Als je geen zin hebt om vaak te snoeien, zijn langzame groeiers een ideale keuze. Door op deze manier de juiste planten en bloemen te plaatsen, beperk je de hoeveelheid werk aan je tuin!

Elk seizoen planten en bloemen in de bloei
Een mooie tuin betekent een tuin waarin het hele jaar door iets groens en levendigs te zien is. Vaak wordt de fout gemaakt om alleen planten en bloemen te plaatsen die allemaal in de zomermaanden bloeien. In de andere seizoenen staat je tuin er zo maar saai bij. Probeer juist liever een mix te planten waarbij er iedere maand iets nieuws in de bloei staat – het liefst kriskras door elkaar heen. Er zijn zelfs winterse planten te vinden, zoals de Mahonia of winterviolen. Die afwisseling maakt je tuin enorm levendig: zo is het het hele jaar door een feest om in je tuin te vertoeven!