Heb jij behoefte aan meer privacy in je tuin? Dan heb je diverse opties. Je zit immers dan niet meteen vast aan een betonnen muur van twee meter hoogte.

Er zijn mooiere en vooral meer natuurlijke manieren om aan je wensen te voldoen. In dit artikel nemen we de mogelijkheden met je door hoe je op een natuurlijke manier meer privacy in je tuin kunt creëren.

Veel mensen hebben behoefte aan privacy in je tuin. Dat is uiteraard eenvoudig te verklaren. Je tuin is een stukje privé buitenverblijf waar je op je eigen manier wilt genieten van het buitenleven. Je wil het uiteraard niet hebben dat je als zonaanbidder lekker met of zonder badkleding aan het genieten bent van een mooie zomerse dag en de omstanders geven het “gluren bij de buren” een nieuwe dimensie. In dit (extreme) geval wil je zeker meer privacy in je tuin creëren maar het is goed om te beseffen dat je hier niet alle vrijheid in hebt.

Wettelijke regels bij het plaatsen van een erfafscheiding
Het is goed om te beseffen dat er wettelijke regels zijn waar je je aan moet houden bij het plaatsen van een erfafscheiding. Een van de regels is dat je hiermee geen overlast mag veroorzaken aan je directe omgeving. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar een schutting in je achtertuin plaatsen die hoger is dan twee meter omdat je hiermee het licht en de zon voor je omgeving weg zou kunnen nemen. Een erfafscheiding in de voortuin mag zelfs niet hoger zijn dan 1 meter. Je hebt dus niet alle vrijheid om inkijk in je tuin te verminderen, hoe gek dat ook lijkt.

Op een natuurlijke manier meer privacy in je tuin creëren
Uiteraard mag je wel een flinke schutting plaatsen om meer privacy in je tuin creëren. Hierin heb je alle vrijheden, mits je hierin overeenstemming kunt vinden met je buren. Vooral met betrekking tot je materiaalkeuze heb je zeer veel mogelijkheden. Uiteraard kun je kiezen voor een schutting van beton, steen, schanskorven, aluminium, corten staal, smeedijzer of zelfs van (gerecycled) kunststof, maar dit gaat ten koste van de natuurlijke uitstraling van je tuin. Dit is juist precies waar tuinliefhebbers veel waarde aan hechten. Val jij ook onder deze groep mensen? Dan is het goed om te beseffen dat je ook andere keuzes kunt maken. Laat je maar eens inspireren door de onderstaande opties.